De situatie qua Covid-infecties verslecht van dag tot dag, ook bij de leden, ouders en de trainers.  Er zijn al verschillende leden en/of ouders en/of trainers besmet of in quarantaine, wat me doet besluiten om de club 14d dicht te doen en GEEN training te voorzien.

Daar bovenop hoop ik van ganser harte dat onze 4 'originals' op zondag 25 oktober (binnen 2 weken dus) examen kunnen doen voor hun zwarte gordel.  3 van de 4 zijn negatief getest, maar helaas 1 vd 4 positief.  Fingers crossed! 

Ik hoop dat jullie dit begrijpen, want ik heb met iedereen het beste voor..

Na het danexamen hopen wij dat de situatie dermate verbeterd is of onder controle is, dat wij de trainingen terug kunnen starten voor iedereen.

Stay safe and care for each other .. En respecteer de richtlijnen.

Sabum Stefan

Namens het bestuur

Het Overlegcomité heeft vandaag kennisgenomen van de zorgwekkende epidemiologische toestand, waarbij het volledige land zich sinds vandaag op basis van de COVID-19 barometer op alarmniveau 4 bevindt (zeer hoge alertheid).

De druk op de ziekenhuizen en op de continuïteit van de niet-COVID-19 zorg neemt toe. Sommige ziekenhuizen kampen met personeelsuitval. Ook is er een verhoogde druk op de eerstelijnszorg, met name de huisartsengeneeskunde.

Het aantal COVID-patiënten op intensieve zorg ligt vandaag 2,5 keer hoger dan eind maart.

Om te vermijden dat ziekenhuizen in de problemen komen, scholen moeten sluiten, de economie stilvalt en al teveel mensen zouden vereenzamen door een algehele lockdown heeft het Overlegcomité een reeks maatregelen beslist:

 • Knuffelcontacten (nauwe contacten) worden beperkt tot max. 1 persoon
 • Privésamenkomsten worden beperkt tot 4 dezelfde personen per twee weken.
 • Samenscholingen op openbaar domein worden beperkt tot maximaal 4 personen.
 • Telewerk wordt de regel, voor functies die zich ertoe lenen met respect voor de continuïteit van de bedrijfsvoering, activiteiten en dienstverlening.
 • Markten en kleine kermissen blijven open, maar het nuttigen van drank en voeding wordt verboden. Rommelmarkten, brocantes en kleine kerstmarkten zijn verboden.
 • Cafés en restaurants worden gesloten. Dit geldt voor een periode van vier weken, en wordt geëvalueerd na twee weken. Afhalen van maaltijden blijft mogelijk tot 22.00 uur. Recepties en banketten verzorgd door een professionele catering/traiteur onderneming zijn verboden, behalve in hotels voor de verblijvende gasten en koffietafel bij uitvaarten (max. 40 personen).
 • Nachtwinkels moeten sluiten om 22.00u. Er is een verbod op alcoholverkoop vanaf 20.00u.
 • Verbod om zich op de openbare ruimte te begeven tussen 24.00u en 5.00u, behalve voor essentiële, niet-uitstelbare verplaatsingen, zoals onder meer dringende medische redenen, professionele verplaatsingen en woon-werk verkeer.
 • Voor indoor activiteiten blijven de bestaande protocollen gelden tot aan evaluatie op 23/10. Er komt een verbod op de verkoop van drank en voeding.
 • Sportwedstrijden: compartimenten worden gehalveerd van 400 naar 200 toeschouwers (professioneel) of enkel met leden van hetzelfde huishouden (amateurs). Kantines en drankgelegenheden worden gesloten.

De maatregelen gaan in op 19 oktober en gelden voor één maand, waarna een evaluatie volgt.

Ik ben negatief getest op Corona, maar zit nog in quarantaine tem woensdag. Dwz dat er geen gevaar geweest is voor de Tijgers (5-7j) en de Leeuwen (8-10j) op de training vanuit het oogpunt van de trainer.

Met Sophie, onze secretaris gaat het ondertussen beter na een paar dagen hoofdpijn en spierpijn. Ze is wel nog heel moe wat één van de symptomen is van Corona.

Onze dochter Sienna testte eveneens negatief, dus goed nieuws!

Ik laat nog weten of we de training op donderdag (Leeuwen) en op vrijdag (Tijgers) deze week hervatten of niet, want de cijfers in België zijn allesbehalve goed.  We overleggen met het bestuur en met de sportdienst wat we gaan doen, niet in het minst voor de +12-jarigen.  TBC

Nikki Longeval 1ste kup en in de running voor het danexamen samen met de andere 3 originals verloor vandaag nipt van zijn tegenstander uit Ukraïne in de Open World Cup (E-tournament). De uitslag was 3 tegen 2, wat betekent dat 2 scheidsrechters hem gewonnen gaven van de 5.  Nikki heeft een heel knappe prestatie neergezet in deze moeilijke Coronatijden.  Hij mag fier zijn op wat hij gedaan heeft, 2 voorrondes overleefd en telkens met 5-0 gewonnen.  Toppie!

De sportdienst start met een proefproject. Het is één van onze doelstellingen om de fysieke en mentale gezondheid van onze burgers te bevorderen. Met dit project richten we ons tot de burger die overdag meer tijd heeft dan ’s avonds (niet enkel de senioren). Niet iedereen van jullie richt zich rechtstreeks tot deze doelgroep, maar die hebben dan misschien ouders die wel tot onze doelgroep behoren.

We hebben lokaal enkele ervaren lesgevers gevonden die op weekbasis laagdrempelige sport zullen aanbieden. Samen met het bestaande aanbod van “fifty fit” willen we tot een dagelijks sportaanbod komen. We willen met dit proefproject in november en december aftoetsen of hier een publiek voor is. Als dit aanslaat, maken we hier een jaarwerking van.

We beseffen dat we hier met een relatief kwetsbare groep te maken hebben, maar het zijn telkens bewegingsvormen die individueel gebeuren en volledig corona-proof kunnen uitgevoerd worden. Net nu komt Sportvlaanderen met een promo filmpje om de senioren te stimuleren om terug aan sport te doen (https://www.facebook.com/watch/?v=359098188547617). We beseffen dat het dubbel is, maar zeker door corona moeten we hen stimuleren om buiten te komen, te bewegen en de sociale contacten, die zo belangrijk zijn voor hen, terug op te starten.

Mogen we vragen de flyer in bijlage (met of zonder uitleg) door sturen naar uw leden?

Met vriendelijke groeten

Bart De Keyser
Sportdienst Sint-Lievens-Houtem
Sportfunctionaris
053 60 72 34
0498 25 92 28

Nikki Longeval wint de tweede ronde met 5-0 van de Open World Cup (E-tournament) in deze Coronatijden en staat in de 16de finales.  Sterk! Heel sterk.. In de 16de finale is zijn tegenstander van Ukraïne.. We blijven supporteren (en coachen) van onze Nikki..

Mijn echtgenote Sophie heeft vanavond (6/10) bericht gekregen dat ze 'positief' test op Covid-19 en heeft milde klachten zoals hoofdpijn. Als gevolg daarvan moet onze dochter Sienna en mezelf (Stefan) in quarantaine 7 dagen en moeten we ook getest worden op Corona. Voorlopig houdt het daarmee op, tenzij ik natuurlijk ook positief zou testen. Even afwachten en ik hou jullie op de hoogte.. Fingers crossed! De trainingen voor de Tijgers (5-7j) en de Leeuwen (8-10j) worden opgeschort.  De trainingen voor de andere groepen (Panters/Junios/Seniors) kunnen doorgaan met de andere trainers.

Groetjes, Stefan

Vandaag vindt de 2de ronde plaats voor Nikki Longeval van het Open World Cup Tournament.  Zijn tegenstander is deze keer van Argentinië.. Hup hup Belgium, hup hup Nikki!!

Ook goed nieuws in deze Coronatijden.. Nikki wint in de eerste ronde van zijn tegenstander uit Uruguay met 4-1! Morgen moet hij zijn 2de video binnensturen voor de 2de ronde.  Veel succes gewenst en we duimen met heOpslaan & Sluitenm!!

De huidige ontwikkeling van de pandemie is bijzonder zorgwekkend; het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens zit in stijgende lijn. Om een algemene lockdown te vermijden, heeft het Overlegcomité, na kennis te hebben genomen van een advies van CELEVAL, een reeks verstrengingen beslist.

 • Nauwe contacten: beperking tot maximum 3 nauwe contacten per maand. Een nauw contact is een contact dichter dan anderhalve meter zonder mondmasker.
 • Privé-bijeenkomsten thuis: maximum 4 personen, met respecteren veilige afstand of mondmasker indien niet mogelijk
 • Cafés, kantines en andere drankmogelijkheden: maximum 4 personen per tafel, uitgezonderd voor gezinsleden die onder één dak wonen
 • Niet-georganiseerde samenscholingen buiten: maximaal 4 personen, uitgezonderd voor gezinsleden die onder één dak wonen
 • Sluitingsuur cafés: 23.00 uur
 • Extra inspanningen op het vlak van sensibilisering en handhaving opdat deze maatregelen overal worden toegepast.
 • Telewerk sterk aanbevolen, meerdere dagen per week
Kalender
Verjaardagen
04/11
Sienna Hendrickx
05/11
Amber Januarius
06/11
Jasper De Pryck
10/11
Jelle Simoens
13/11
Arnaud Verschelde

© 2020, website powered by Twizzit.com